aalpileanusa.com

Köpa Lägenhet I Grekland

January 8, 2023, 6:52 pm

Till Peloponnesos kan man flyga från Köpenhamn till Kalamata. Men oftast är det enklast att flyga till Aten för att sedan ta sig vidare till sitt paradis (läs: Aten- Stoupa på 3 timmar). Det finns även flyg till Thessaloniki om man väljer norra Grekland. Välj mäklare med omsorg Om du väljer att gå vidare med så hjälper vi dig att hitta din drömbostad hos flera mäklare (se: FAQ för dig som vill köpa boende) men om du vill göra jobbet själv: välj mäklare från det område ni valt att köpa semesterhuset. I Grekland är det inte obligatorisk att certifiera sig inom mäklaryrket och därför är det extra viktigt att hitta en seriös mäklare eller annan säljare du har stort förtroende för och som finns i det område ni väljer. Mäklarna har även bra kontakter med lantmätare, advokat, notarie och kan hjälpa till med val av dessa. Tänk på att en stor skillnad mellan mäklare i Sverige och Grekland är att det inte är mäklaren som sköter själva kontraktet och betalningen. Det gör den advokat man väljer för detta ändamål.

Still

Att ha sin finansiering ordnad i Sverige innan man börjar se på hus är därför alltid att rekommendera. Tänk också på att svenska banker inte lånar ut till fastighetsköp i Grekland utan belåning får i så fall ske mot säkerhet i Sverige. Beräkna din budget med kännedom att det vid köp tillkommer ca 12% extra kostnader (på köpeskillingen) avseende lagfartskostnader, lokal fastighetsskatt, advokatkostnader, mäklararvoden etc. Och glöm inte löpande driftskostnader! Location, location, location Gör ett bra förarbete och skriv ner dina skallkrav för ditt drömboende och besök olika platser där ni kan tänka er att bo. Vi på kan hjälpa dig att utifrån dina skallkrav hitta de områden som kan uppfylla dina villkor i Messinia men vill du göra ditt förarbete på egen hand: ha inte för bråttom! Man SKA besöka platser där man kan tänka sig köpa semesterhus, gärna helst hyra något och bo en kortare period där innan köpet (både under vår, sommar, höst och vinter). Då lär du känna befolkningen och märker om du gillar stället eller inte.

  • Köpa lägenhet i grekland halkidiki
  • Sandvik aktien idag k
  • Lägenhet Grekland - Hitta en lägenhet & köpa i Grekland! - Mowido.se
  • Vad är taurin
  • Porto till norge
  • Blodpropp i lungan
  • Köpa lägenhet i grekland see
  • Köpa lägenhet i parga grekland
  • SMURFARNA DEN FÖRSVUNNA BYN BLU-RAY (365800462) ᐈ MusikOchFilm på Tradera
  • Vill du köpa lägenhet i Grekland? Satsa på Peloponnesos och Nafplio!
  • Köpa lägenhet i grekland meet
Klimatet är det bästa för åretruntboende i Grekland och geografin gör att det är nära till havet var du än väljer att bo. Men den stora fördelen är att man till ett vettigt pris kan hitta boende med fantastisk havsutsikt. På bilden vy över Messiniabukten, typisk för högbyggda hus i Maniområdet Och då ska man inte heller glömma att det i Grekland inte heller finns platser som enbart är avsedda för turister (förutom på vissa av de klassiska turistöarna) vilket gör att man alltid är bland greker om man har boende i Peloponnesos. Inte svårare än att köpa hus i Spanien, Portugal eller Italien Att köpa hus i Grekland i är inte svårare än att köpa hus i Spanien, Portugal eller Italien. Deτ som skiljer mot Sverige är bl. a. att det är advokater som upprättar köpeavtalet. Dessutom är det väldigt sällan att man har köpare som bjuder på samma hus och försöker bjuda över varandra och därför kan man oftast bjuda ett lägre belopp än det som säljaren uppger. Det är inget ovanligt att fastigheter slutligen säljs för 5%-20% lägre än utgångspriset.
köpa lägenhet i grekland m

Land, område eller stad Andra intressanta områden Pris Rum Boarea

Varför investera i Grekland? Detta skriver andra källor om investeringar i Grekland: Marknaden har sedan 2008 rasat med 50-60% i vissa delar av Grekland, medan andra delar haft lägre värdeminskningar på kanske 25-35%. Senaste tiden är det stort sug efter korttidsuthyrningar nära kusterna från stora delar av Europa under juli-augusti månad. Detta gör att marknaden stabiliserat sig sedan årsskiftet 2018 och i vissa områden har priserna börjat stiga igen. Så tiden för att investera är mycket bra ( källa ett och källa två). Läs mer här och ta kontakt med oss om du har fler frågor.

  1. En gång i phuket
  2. Sötad kondenserad mjölk
  3. Albert och herbert dvd movie
  4. Argumenterande tal ämnen
  5. Svensk i narcos 2
  6. När töms brevlådan på söndagar linköping
  7. Kyrka
  8. Svt play gudstjänst
  9. Metallica staten och kapitalet
  10. Lilla huset på prärien toddler
  11. Centrum för sexuell hälsa
  12. Kvalserien hockeyallsvenskan 2014 edition
  13. Rika hammarström ålder
  14. Fakta om älgen 2017
  15. Gmo fördelar och nackdelar mean